Barabás Község

Üdvözöljük honlapunkon!

sbarabas17111610510.jpg

___________________________

É R T E S Í T É S

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Barabás Község közigazgatási területén a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtését és szállítását, (változatlan térítési díj ellenében)

2017. november 01. napjától a Beregvíz Kft. végzi.

A háztartási szennyvíz gyűjtése és szállítása az alábbi telefonszámon rendelhető meg:

06-20/262-3942

____________________________________

GYŰJTÉS A BARABÁSI TŰZ

 KÁROSULTJA SZÁMÁRA

  b_1.jpg

   Tisztelt Embertársaink!

 A Barabáson 2017. április 03-án délután történt háztűz kapcsán fordulunk minden együtt érző, jó szívű, segítő szándékú embertársunkhoz.

  Hétfő délután, Barabáson, a Petőfi utcában - feltehetően elektromos zárlat következtében leégett és lakhatatlanná vált egy ház. Szerencsére emberi életet nem követelt a tűz, de az ott lakó, egyedül élő férfinak mindene odaveszett.

   Kiss Zsolt egyedül lakott a lakásban, akinek az édesanyja egy éve halt meg, hozzátartozója a településen nincs, akitől segítséget remélhetne az élete újrakezdéséhez.

   Édesanyja halála után a környezete segítségével még talpra tudott állni, de ezt a csapást egyedül nem tudja átvészelni, hiszen egy perc alatt mindene odalett.

   Mint a Beregi települések legtöbbikén, Zsolt is a munkanélküliek keserű kenyerét fogyasztva, hol a Munkaügyi Központtól, hol a Járási Hivataltól kapott segélyből, illetve az önkormányzattól kapott közfoglalkoztatotti jövedelemből él.

   Szegényesen, szerényen, de boldogan élt a tegnapi napig. Volt a feje felett tető, volt mire lefeküdnie, leülni, el tudta készíteni az ételét. Volt TV-je, rádiója, hűtője, mikrója – és mindez egy szempillantás alatt a tűz martalékává, Ő pedig földön futóvá vált. 

  Kérjük, hogy akit megérintett ez a segélykérés és bármilyen formában szeretne segíteni, az alábbi telefonszámon érdeklődhet: 06-20-294-7273

   Banki adatok pénzbeli segítségnyújtáshoz:

   Számlatulajdonos:      Kiss Zsolt Tibor

   Bankszámlaszám:       67800216-15106748

   Számlavezető:            KELET Takarékszövetkezet

                                     Köszönettel:

                                                          a megoldást kereső barabási segítők

   ________________________________________________________

   Tájékoztatás a 2017. évi szelektív és vegyes hulladékgyűjtésről

   Barabás Község közigazgatási területén a vegyes hulladák elszálítása, az előző évekhez hasonlóan pénteki napokon történik.

   Szelektív hulladék gyűjtésének időpontjai: február 24., március 24., április 21., május 19., június 16., július 14., augusztus 11., szeptember 8., október 6., november 3., december 1., december 29.

   Lomtalanításra 2017. október 02 - 06. közötti időszakban, a vegyes hulladékgyűjtés napján kerül sor (Barabás - 2017. október 06.)

 _________________________________________________________

Tájékoztatás az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről

   Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (a továbbiakban: OTSZ) 225. §-a szerint:
"(1) Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos."

   Barabás Község Önkormányzata Képviselő-testületének az 5/2015.(III.26.) önkormányzati rendelete alapján, az alábbi napokon és az alábbi szabályok betartása mellett lehet Barabás Község belterületén növényi/kerti hulladékot égetni:

   "Az avar és a kerti hulladékok nyílttéri égetése
13. § Az avar és kerti égetésnél különösen fontos betartani az alábbi tűzvédelmi szabályokat: 
(1) Avart és kerti hulladékot csak jól kialakított tűzrakó helyen és telken szabad égetni úgy, hogy az, az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa, és az égetés hősugárzása kárt ne okozzon.
(2) Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot (PVC, veszélyes hulladék, gumiféleségek, csomagoló – és festékanyagok stb).
(3) A szabadban tüzet gyújtani, tüzelőberendezést használni csak úgy lehet, hogy az a környezetére tűz- vagy robbanásveszélyt ne jelentsen.
(4) A szabadban a tüzet és üzemeltetett tüzelőberendezést őrizetlenül hagyni nem szabad, s veszély esetén, vagy ha arra szükség nincs, a tüzet azonnal el kell oltani. 
(5) A tüzelés, a tüzelőberendezés használatának színhelyén olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétbe helyezni, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetőleg a tűz eloltható.
(6) Kizárólag szélcsendes időben végezhető az égetés és kerti sütés, grillezés.
(7) A kerti művelésből keletkezett hulladékot égetés útján derült égbolt és szélmentes idő estén a településen hétfőtől- péntekig 7.00-tól - 20.00-ig, szombaton 8.00-tól - 17.00-ig lehet megsemmisíteni. (avarnak és kerti hulladéknak minősül a kertészeti munkálatok végzése során keletkezett fű, lomb, szárlevél és egyéb növényi maradványok)
(8) Az égetés befejezésével a tűzet, el kell oltani, és a parázslást meg kell szüntetni.
(9) Minden esetben tilos a tűzet őrizetlenül hagyni."

A hatóságilag elrendelt általános tűzrakási tilalom alól a rendelet nem ad felmentést.

Az önkormányzati rendelet a külterületen történő égetésre vonatkozóan nem alkalmazható, e tekintetben az OTSZ az irányadó!

  ____________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 72
Tegnapi: 57
Heti: 253
Havi: 701
Össz.: 98 987

Látogatottság növelés
Oldal: Tájékoztatók, hirdetmények
Barabás Község - © 2008 - 2017 - barabas.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: barabás.falunap program 2017 - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »