Barabás Község

Üdvözöljük honlapunkon!

 

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatók és információk

antsz_plakat_page-0001.jpg

 

További információk az alábbi linken érhetőek el: 

Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatók és információk

__________________________________

 Tájékoztatás a 2020. évi hulladékgyűjtésről

hulladeknaptar_2020_es_lomtalanitasi_tajekoztato_1.jpg

Barabás Község közigazgatási területén a vegyes hulladák elszálítása, az előző évekhez hasonlóan pénteki napokon történik. 2020-ban ünnepnap miatt a 2020.12.25-ei szállításra 2020.12.27-én vasárnap kerül sor!

  Szelektív hulladék gyűjtésének időpontjai: január 15., február 12., március 11., április 08., május 06., június 03., július 01., július 29., augusztus 26., szeptember 23., október 21., november 18., december 16.

  Zöldhulladék gyűjtésének időpontjai: január 10., január 24., április 10., május 08., június 12., július 10., augusztus 07., szeptember 11., október 09., november 13.

  (A zöldhulladékot a posta mellett található szelektív hulladékgyűjtő szigethez kell szállítani a zöldhulladék elszállítását megelőző napon. Zöldhulladékhoz rendszeresített zsák az önkormányzatnál vehető át.)

  Lomtalanítási tájékoztató: a lomtalanítást 2020. évtől a szolgáltató házhoz menő lomtalanítás keretében végzi el. A házhoz menő lomtalanítás a szolgáltatóval előre egyeztetett időpontban, évente egy alkalommal vehető igénybe.

hulladeknaptar_2020_es_lomtalanitasi_tajekoztato_2.jpg

   _________________________________________________________

   É R T E S Í T É S

    Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Barabás Község közigazgatási területén a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtését és szállítását, (változatlan térítési díj ellenében)

      2017. november 01. napjától a Beregvíz Kft. végzi.

 A háztartási szennyvíz gyűjtése és szállítása az alábbi telefonszámon rendelhető meg:

      06-20/262-3942

  ___________________________________

       Tájékoztatás az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről

         Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (a továbbiakban: OTSZ) 225. §-a szerint:

"(1) Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos."

         Barabás Község Önkormányzata Képviselő-testületének az 5/2015.(III.26.) önkormányzati rendelete alapján, az alábbi napokon és az alábbi szabályok betartása mellett lehet Barabás Község belterületén növényi/kerti hulladékot égetni:

         "Az avar és a kerti hulladékok nyílttéri égetése

13. § Az avar és kerti égetésnél különösen fontos betartani az alábbi tűzvédelmi szabályokat: 
(1) Avart és kerti hulladékot csak jól kialakított tűzrakó helyen és telken szabad égetni úgy, hogy az, az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa, és az égetés hősugárzása kárt ne okozzon.
(2) Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot (PVC, veszélyes hulladék, gumiféleségek, csomagoló – és festékanyagok stb).
(3) A szabadban tüzet gyújtani, tüzelőberendezést használni csak úgy lehet, hogy az a környezetére tűz- vagy robbanásveszélyt ne jelentsen.
(4) A szabadban a tüzet és üzemeltetett tüzelőberendezést őrizetlenül hagyni nem szabad, s veszély esetén, vagy ha arra szükség nincs, a tüzet azonnal el kell oltani. 
(5) A tüzelés, a tüzelőberendezés használatának színhelyén olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétbe helyezni, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetőleg a tűz eloltható.
(6) Kizárólag szélcsendes időben végezhető az égetés és kerti sütés, grillezés.
(7) A kerti művelésből keletkezett hulladékot égetés útján derült égbolt és szélmentes idő estén a településen hétfőtől- péntekig 7.00-tól - 20.00-ig, szombaton 8.00-tól - 17.00-ig lehet megsemmisíteni. (avarnak és kerti hulladéknak minősül a kertészeti munkálatok végzése során keletkezett fű, lomb, szárlevél és egyéb növényi maradványok)
(8) Az égetés befejezésével a tűzet, el kell oltani, és a parázslást meg kell szüntetni.
(9) Minden esetben tilos a tűzet őrizetlenül hagyni."

      A hatóságilag elrendelt általános tűzrakási tilalom alól a rendelet nem ad felmentést.

   Az önkormányzati rendelet a külterületen történő égetésre vonatkozóan nem alkalmazható, e tekintetben az OTSZ az irányadó!

     ___________________________________________

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 73
Heti: 276
Havi: 1 604
Össz.: 154 750

Látogatottság növelés
Oldal: Tájékoztatók, hirdetmények
Barabás Község - © 2008 - 2020 - barabas.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »