Barabás Község

Üdvözöljük honlapunkon!

__________________________________

Tájékoztatás a 2018. évi hulladékgyűjtésről

 

Barabás Község közigazgatási területén a vegyes hulladák elszálítása, az előző évekhez hasonlóan pénteki napokon történik. 2018-ban a vegyes hulladék minden pénteken elszállításra kerül, ünnepnap miatt nincs áthelyezett szállítás!

 

Szelektív hulladék gyűjtésének időpontjai: február 07., március 07., április 04., május 02., május 30., június 27., július 25., augusztus 22., szeptember 19., október 17., november 14., december 12.

 

Zöldhulladék gyűjtésének időpontjai: január 30., február 02., április 17., május 15., június 12., július 10., augusztus 14., szeptember 11., október 09., november 13.

 

(A zöldhulladékot a posta mellett található szelektív hulladékgyűjtő szigethez kell szállítani a zöldhulladék elszállítását megelőző napon. Zöldhulladékhoz rendszeresített zsák az önkormányzatnál vehető át.)

 

Lomtalanításra 2018. október 01 - 05. közötti időszakban, a vegyes hulladékgyűjtés napján kerül sor (Barabás - 2018. október 05.)

 

 __________________________________________________________

 

 É R T E S Í T É S 

 

  Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Barabás Község közigazgatási területén a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtését és szállítását, (változatlan térítési díj ellenében)

 

    2017. november 01. napjától a Beregvíz Kft. végzi.

 

    A háztartási szennyvíz gyűjtése és szállítása az alábbi telefonszámon rendelhető meg:

 

    06-20/262-3942

 

   ___________________________________

 

     Tájékoztatás az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről

 

       Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet (a továbbiakban: OTSZ) 225. §-a szerint:
"(1) Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos."

 

       Barabás Község Önkormányzata Képviselő-testületének az 5/2015.(III.26.) önkormányzati rendelete alapján, az alábbi napokon és az alábbi szabályok betartása mellett lehet Barabás Község belterületén növényi/kerti hulladékot égetni:

 

       "Az avar és a kerti hulladékok nyílttéri égetése
13. § Az avar és kerti égetésnél különösen fontos betartani az alábbi tűzvédelmi szabályokat: 
(1) Avart és kerti hulladékot csak jól kialakított tűzrakó helyen és telken szabad égetni úgy, hogy az, az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa, és az égetés hősugárzása kárt ne okozzon.
(2) Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot (PVC, veszélyes hulladék, gumiféleségek, csomagoló – és festékanyagok stb).
(3) A szabadban tüzet gyújtani, tüzelőberendezést használni csak úgy lehet, hogy az a környezetére tűz- vagy robbanásveszélyt ne jelentsen.
(4) A szabadban a tüzet és üzemeltetett tüzelőberendezést őrizetlenül hagyni nem szabad, s veszély esetén, vagy ha arra szükség nincs, a tüzet azonnal el kell oltani. 
(5) A tüzelés, a tüzelőberendezés használatának színhelyén olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétbe helyezni, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetőleg a tűz eloltható.
(6) Kizárólag szélcsendes időben végezhető az égetés és kerti sütés, grillezés.
(7) A kerti művelésből keletkezett hulladékot égetés útján derült égbolt és szélmentes idő estén a településen hétfőtől- péntekig 7.00-tól - 20.00-ig, szombaton 8.00-tól - 17.00-ig lehet megsemmisíteni. (avarnak és kerti hulladéknak minősül a kertészeti munkálatok végzése során keletkezett fű, lomb, szárlevél és egyéb növényi maradványok)
(8) Az égetés befejezésével a tűzet, el kell oltani, és a parázslást meg kell szüntetni.
(9) Minden esetben tilos a tűzet őrizetlenül hagyni."

 

    A hatóságilag elrendelt általános tűzrakási tilalom alól a rendelet nem ad felmentést.

 

 Az önkormányzati rendelet a külterületen történő égetésre vonatkozóan nem alkalmazható, e tekintetben az OTSZ az irányadó!

 

   ____________________________________________

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 37
Heti: 186
Havi: 819
Össz.: 112 030

Látogatottság növelés
Oldal: Tájékoztatók, hirdetmények
Barabás Község - © 2008 - 2018 - barabas.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: falunap barabás 2018 - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »